Grönkålssoppa med ägghalvor

Grönkålssoppa

4 port

500 g fryst, hackad grönkål

1 finhackad gul lök

smör till stekning

9 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 msk vetemjöl

1 dl creme fraiche

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl hackad gräslök

 

2 ägg

 

Gör så här

Svetta löken i smöret tills den är mjuk.

Koka upp vatten i vattenkokare. Häll vattnet i kastrull tillsammans med buljongtärningar. Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina. Blanda ner den frästa löken. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner mjölblandningen i soppan. Låt soppan koka ca 3 min. Vispa ner crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och gräslök.

Servera soppan med hårdkokta ägghalvor.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0