Lättbakade havrerutor

Goda Havrerutor

5 dl mjölk kokas upp, tillsätt 2 dl havregryn och låt svalna till fingervarmt.

Blanda ner 1/2 pkt jäst, 1 msk honung, 1/2 msk salt och 8 dl vetemjöl.

Knåda i maskin 5 minuter eller för hand något längre.

Jäs övertäckt i 40 minuter. Häll över den jästa degen på bakplåtspappersklädd plåt.

Skär i 15 rutor med degskrapa och nagga tätt.

Jäs ytterligare 15 minuter.

Grädda sedan i ugn, 225 grader, ca 15 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

Godast nygräddade med Bregott och ost på men funkar även dag två med annat pålägg:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0