Broccoli- & Grönkålssoppa med Feta- & Basilikakräm + lite till:)
Grönt om våren
En bättre vitaminbomb än den här soppan får ni leta efter, härligt vårgrön och jättegod!
Både grönkål och broccoli innehåller massor av C-vitamin så varsågoda, här kommer receptet på vårens energi-startskott.
Broccoli- & Grönkålssoppa med Feta- & Basilikakräm
4 port
400 g broccoli, fryst el färsk efter säsong
100 g grönkål, fryst el färsk efter säsong
1 stor gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
smör till stekning
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 1 liter vatten
1-2 dl creme fraiche
salt
peppar
Fräs gul lök och vitlök i smör.
Häll på vattnet och lägg i broccoli och grönkål. Lägg i buljongtärningarna och låt koka i ca 10 minuter.
Mixa med mixerstav och tillsätt creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Späd ev med mer vätska.
Feta- & Basilikakräm
100 g fetaost
1 dl kesella eller creme fraiche
1/2 kruka basilika
salt
peppar
Mixa allt till en kräm. God att äta både i soppan eller på brödet.
Skickar med ett recept på en Grönkålspesto och Ädelostbroccoli också, som ni kan pröva en annan dag.
Grönkålspesto
1 blad grönkål
2 dl olja
50 g lagrad ost
50 g brynta hasselnötter eller solrosfrön
1 tsk honung
salt
peppar
Ta bort stjälken och mixa bladen med allt annat.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera som pesto brukar serveras, till bröd eller sallad.
Ädelostbroccoli
400 g broccoli
2 – 3 dl crème fraiche
1 trekant Kvibille Gräddädel
ev salt
nymalen svartpeppar
Koka broccolin, kyl av i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
Blanda creme fraiche, ädelost och kryddor till en slät creme.
Mojjsa runt så all broccoli blir så där härligt krämiga. Åh, så gott!!
Grönkålspesto, kul, det ska jag prova jag som alltid har landet fullt av grönkål och är grönkåloman ;)