Grekisk Pastarätt

Istället för fredagstacos

Vi är nog många som har trillat i fredagstacos-fållan.

Det är lättsamt att choppa upp olika grönsaker och fräsa på lite köttfärs när fredagen äntligen är här.

Här får ni en plocka-det-du–tycker-är-gott-rätt, som går att variera oändligt efter tycke och smak och som passar minst lika bra som fredagskäk.

Att servera olika tillbehör i små skålar gör att samtalet runt bordet snabbt tar fart om man har middagsgäster.

Grekisk Pastarätt

 

Tomatsås:

8 färska tomater eller 1 brk krossade

1 finhackad rödlök

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk oliv- el rapsolja

1 msk smör

1 grovriven morot

2 msk tomatpuré

1 tsk paprikapulver

2 msk torkad oregano

1-2 tsk salt

1 msk balsamvinäger

Skär de färska tomaterna i bitar.

Fräs rödlöken och vitlöken i olja och smör på svag värme tills de mjuknar.

Tillsätt morot, tomatpuré, paprikapulver och oregano.

Häll på tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 15 minuter.

Smaka av med salt, balsamvinäger och några varv med pepparkvarnen.

Tillbehör:

½  urkärnad och skivad gurka

1 dl kalamataoliver

100 g smulad fetaost

1 dl rostade pumpakärnor

1 dl hackad bladpersilja

1 tunt skivad röd lök

1 dl kidneybönor

2 dl majs

 

400-500 nykokta pastaskruvar

4-6 Bratwurst stekt i slantar

Självklart så kan ni avstå korven, så har ni en härlig vegetarisk buffé.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0