Sex laxar i en laxask

För ett tag sedan kom min kollega med 10 kg regnbåge direkt upptagen ur Storsjön och levererad till dörren. Visst är det fantastiskt:)
X antal timmar senare hade vi 6 middagsportioner (á la Hoversjöfamiljen) packade i påsar. Då räknade jag att vi får iaf en matlåda oxå per middag. Och så blev det fileér till två middagar åt momma & moffa:)
Sen tog jag och gjorde fiskbuljong på nästan allt rens, allt enligt recept i Vår kokbok...meen så gott! Det blir finfint att ta fram till soppor och grytor. 
 
Och gissa vad det blev till middag...ja, just det , fisk!

Jag tycker att denna är den godaste och absolut enklaste varianten.

Efter att du har filéat, benat ur och flått fisken så lägger man den(avsköljd förstås) på en smord plåt el ugnsform. Strö över finskuren purjolök, krydda med citronpeppar och salt. Häll på rejält med grädde, min erfarenhet här hemma är att såsen aldrig räcker till alla mosade potatisar. Låt gå i ugn tills klar. Servera med kokt potatis och en sallad av kokt haricot verts, skivad röd lök, smulad fetaost, paprika i bitar. Droppa över olivolja och balsamvinäger, smula på lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

 

Tack Marie & Tom för en mumsig middag!

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0