Västerbottenpaj med salami

Västerbottenpaj med salami
4-6 port
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl el 1 1/2 dl vetemjöl och 1 1/2 grahamsmjöl
125 g kallt smör
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 dl vatten
Blanda allt snabbt i matberedare tills allt är väl blandat. Låt ligga i kyl i ca 30 minuter.
Tryck ut i pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i 10-15 minuter på 200 grader.
 
8-10 salamiskivor, tunna
4 dl grovriven västerbottenost
3 dl mjölk
3-4 ägg, beroende på storlek
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
 
Lägg ut salamiskivor i botten på pajen när den är förgräddad. Strö över osten.
Blanda ihop äggstanningen. Häll den över salami och ost.
Grädda tills stanningen "stannat" och pajen fått fin färg, ca 30-40 minuter i 175 grader.
Servera tillsammans med en god grönsallad.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0