Grekisk Delikatesspanna

Grekisk delikatess-panna.

Marinera två fläskfileér(ca 1 kg) som du strimlat eller skivat tunt i:

3-4 pressade vitlöksklyftor

1-1 1/2 dl olivolja

1-1 1/2 tsk sambal oelek

2 msk soja

Låt marinera över natten.

Skiva ca 1,8 kg potatis och lägg i smord ugnsform, salta.Sätt in i ugnen, 220 grader i 20-25 minuter.

Ta ur pannan och lägg på köttet och marinaden. Strö över 1 gul, 1 röd paprika och 1 gul lök som du skurit i strimlor. Överst lägger du några skivade tomater och en burk med tärnad fetaost.

In med allt i ugnen igen och låt gå ca 20-25 minuter till, eller tills allt är klart.

Serveras med sallad och den här kalla såsen:

4 dl turkisk yoghurt

4 msk majonäs

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

lite pressad lime

Det här konceptet passar mig utmärkt. Allt i samma panna som sköter sig själv i ugnen:)  Åsså var det jättegott!

 

Receptet har jag fått av Titti!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0