Sjömansbiff

Sjömansbiff

4 port
 
2 gula lökar
1 msk smör
800 g fransyska el ytterlår
1,2 kg fast potatis
3/4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 flaska Porter, 4-5 dl
4 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong el motsvarande fond
2 lagerblad
 
Strimla lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör tills de får lite färg. Ställ åt sidan.

Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor.  Banka gärna ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en riktig köttutplattare.

Blanda mjöl, peppar och salt i en bunke och lägg i köttet. Blanda om ordentligt. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. 

Skala och skiva potatisarna tunt. Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar och lagerblad i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst. Värm vatten och buljongtärning tills buljongen löst sig. Häll det samt öl i grytan och koka under lock ca 1 1/2 - 2 tim på låg värme.

Garnera med finhackad persilja och servera gärna med inlagd gurka och eventuellt senap.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0