Lat-Mat Kycklingklubbor med potatissallad

 

 

Lat-Mat

 

När värmen kommer så slår jag genast om till nåt slags lat-tänk vad gäller mat. 

Häromdagen köpte jag varma härliga grillade kycklingklubbor och en färdig potatissallad till middag.

Blandade creme fraiche med mycket riven parmesan och nymalen svartpeppar som jag serverade till, tillsammans med en grönsallad och kokta pastafjärliar för dem som inte åt av potatissalladen.

Passar perfekt att äta inomhus, i hängmattan (om du inte gungar för högt) eller på picknicken.

När man har tid och lust så kryddar man och grillar sina egna klubbor såklart och gör en egen potatissallad.

 

Den här är god och räcker till ca 8 pers:

5 välmogna avocado

5 lime

1/2-1 röd chilifrukt

ca 1 tsk salt

1/2 krm malen vitpeppar

4 dl matlagningsyoghurt

2 kg kokt kall småpotatis

 

Mixa avocadokött, limesaft, S & P och urkärnad chili.

Blanda för hand ner yoghurt.

Varva avocadoyoghurt och potatis och dekorera med chiliringar och ätbara blommor efter säsong.

Avocado blir gärna grå, men den här kan stå nån timme i kyla under aluminiumfolie innan den grånar.

 

Det fina med lat-mat är att man kan köpa en massa småplock till och vips så har du ätit från det mesta från kostcirkeln. Nybakt bröd med tillbehör, frukt, bär, grönsaker, kött el fisk (rökt regnbåge tex)pasta, potatis….

För att täcka in det söta så gör man plats i magen för en glass eller en liten enkel chokladbit till efterrätt.

Och om det blir rester så kan man blanda ihop det till en pastasallad för att äta nästa dag.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0