Kycklingfilé med bönratatouille & tzatziki

Kycklingfilé med bönratatouille & tzatziki

4 port
Ratatouille
1 gul lök
1 vilöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
1 brk krossade tomater
1 tsk salt
1 gul paprika
1 brk valfria bönor- kidney, svarta, vita
Finhacka den gula löken. Fräs löken i oljan en stund, pressa ner vitlöken, tillsätt tomatpuré och spiskummin.
Rör och låt alltihop fräsa runt i ca 3 minuter.
Häll nu i de krossade tomaterna och salt. Finhacka paprikan, lägg ner i kastrullen och låt koka ihop i ca 10 minuter. 
Tillsätt slutligen den avsköljda bönorna och låt allt koka upp. Men koka inte för länge så bönorna kokar sönder. Smaka av med ev mer salt.
 
Kycklingfileér
400 g kycklingfileér
1 msk franska örter
1 tsk salt
några varv med pepparkvarnen
2 msk smör
1 msk olivolja
Mojjsa runt fileérna i en bunke tillsammans med alla kryddorna.
Smält smör och olja i stekpanna, när smöret tystnat så är det dags att steka fileérna. Stek på hög värme och vänd runt så de får fin färg.
Lägg över dem i smord, ugnsfast form och kör i ugn i ca 10 minuter. 
Skär i den tjockaste fileén för att vara säker på att den är genomstekt.
 
Tzatziki
1 dl grovt riven gurka
3 dl matyoghurt
1 liten vilöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk olivolja
Kläm ur gurkans vatten i dubbelvikt hushållspapper och blanda sedan med yoghurten. Pressa ner vilöken och krydda med salt, olivolja och ev lite nymalen svartpeppar.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0