Spagetti á la 1956

 

Middagstips från 1956

Jag älskar gamla tidningar! De är vackra och de är roliga att läsa, för både vett och etikett skiljer sig ganska mycket från idag, medan annat är sig ganska likt.

I höstas fick jag några fina exemplar som var fyllda med recept.

Veckans recept kommer från en av dem, Spaghetti á la Barca d ´Oro, är originalnamnet. Och i det står det bla att spagettin skall kokas i 18 minuter…jag föreslår dock att ni följer instruktionerna på 2013 års pastaförpackningar!

Spagetti med sås á la 1956

Skär ¾ kkp rotselleri, 1 gul lök och 1 morot i fina tärningar och fräs detta i 2 ½  msk smör i ungefär 12 minuter.

Blanda 1 hg malet kött( köttfärs) och 1 hg finskuren enrisrökt skinka.

Fräs ytterligare några minuter, tillsätt sen ¾ - 1 kkp tomatpuré och så mycket vatten att det hela blir som en sås.

Smaka av noggrant med mycket riven ost, salt, vitpeppar och en aning timjan.

Servera såsen tillsammans med spagetti eller häll den över.

kkp = ca 1 ½ dl

 

Serverade i Gustafsbergs Colores uppläggningsskålar som är från 50-60-talet:)

Det var riktigt gott tyckte de flesta av oss i familjen



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0