Fisk med gräslök- & senapssås och kokt potatis

Fisk med gräslöks- och senapssås

2-4 port

 

1 pkt torsk skuren i tärningar

1 dl creme fraiche

2 dl gräddfil

1 msk fransk senap

1 fiskbuljongtärning

gräslök

1 dl vitt vin

 

Koka upp creme fraiche, rör ner gräddfil, buljongtärning, senap och gräslök. Koka upp ynder omrörning tills tärningen är upplöst. Skvätt i vinet, lägg ner fisken och låt gå tills fisken äv genom kokt. Rör om försiktigt.

Jag valde att servera med kokt potatis.

 

Vi åt även den här salladen:

4 dl kokta, avrunna bönor, valfri sort

1 gul lök, finhackad

1 hackad paprika

4 tomater i bitar

 

Dressing:

1 dl rapsolja

2 tsk balsamvinäger

1 tsk chilipulver

1 msk chilisås

1 msk tomatpuré

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk råsocker

2 tsk timjan

2 tsk oregano

1 tsk örtsalt

krossad svartpeppar

1/2 dl vatten

 

Blanda och låt dra en stund innan servering.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0