Tapenadekyckling med rostade rotsaker

Passa på att frossa i härliga rotsaker nu när det är säsong!
Här har jag vänt dem i rapsolja, vitlök, timjan, salt, peppar. Rosta i ugn på 225 grader i ca 45 minuter.
Kycklingen ser inte rolig ut på bild men är jättegod!
Lägg kycklingfileér i smord ugnsform, salta, bred över ett tjockt lager med tapenade, häll över grädde el creme fraiche och kör i ugn på 200 grader tills kycklingen är genomstekt.
Tapenade gör jag genom att mixa svarta kärnfria oliver med olivolja till lagom konsistens, salt, peppar och vitlök.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0