Snabbgravad lax med parmesansås

Snabbgravad lax med parmesansås 
4 port
4 portionsbitar lax
2 msk salt
2 msk socker
1 tsk grovmalen svartpeppar
Gnid in salt, socker och peppar i laxen. Låt stå ca 20 minuter i rumstemperatur.
Torka av laxen med hushållspapper ordentligt och grilla eller stek laxen tills den är klar.
Parmesansås 
1/2 finhackad färsk dill
1 dl olivolja citron
50-80 g finriven Parmesanost el Grana Padano
Mixa dill och olivolja slätt med stavmixer. Rör ned riven ost tills såsen får en krämig konsistens. 
Om man blandar ner mer ost blir det istället en god röra.
Ringla såsen över laxen vid servering. 
Citronklyftor att pressa över är gott till.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0