Medelhavsgratäng med getost

Gjorde en jättegod gratäng till möhippan vi hade i lördags. Har tyvärr lagt bort receptet så jag har bara ungefärliga mängder.
Medelhavsgratäng med getost 
(den här mängden räckte och blev över till 12 personer på en buffé med en massa annat gott)
Halvera 2-3 askar med cocktailtomater och lägg i smord ugnsform.
Skär två mindre aubeginer i halvmånar och stek dem mjuka i olivolja i en stekpanna. 
Lägg i rödlökklyftor från två lökar sista stunden.
Häll över det till tomaterna och blanda runt.
Mosa ca 400 g Chevré tillsammans med en kruka basilika, 4-5 dl creme fraiche, S & P.
Brd ut smeten ovanpå grönsakerna och kör i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.
Den blev lite blöt så jag vet inte om jag skulle ha stekt på auberginerna lite till...men det var väldigt gott ändå!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0