Kyckling med Parmesan, Citron & Solrosfrön
4 port
600g kycklingfilé i ca 5 cm bitar
1 citron, saft och skal
1 1/2 dl solrosfrön
75 g parmesan
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g ekologiska kvisttomater - cocktail
Blanda kycklingbitarna med pressad citron och rivet citronskal.
Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök.
Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem på smord ugnsform.
Krydda med salt och peppar.
Låt stå i ugn på 200 grader i ca 15 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Gör en kall yoghurtsås till.
Potatisen vänder jag runt i en påse tillsammans med rapsolja, vitlök, timjan, salt och peppar. Kör i ugn samtidigt som kycklingen, fast stoppa in peran ca 15 minuter innan.
När klyftpotatisen var näst intill klar så slängde jag på lite kvisttomater så de fick bli härligt varma.