Fisk med frasigt täcke & Potatis

 
 
SUPERGOTT - TRY IT!

Fransk Löksoppa

Alltså det är ju lite pinsamt att säga att en själv lagar god mat...så är det. Men igår så gjorde jag Fransk Löksoppa på jobbet och jädrar vad gott det var med brödkrutonger och riven ost!!!
Receptet kommer från Vår Kokbok.
Jag tog rostfranska som jag skar i fyrkanter, la på en plåt i ugn och rostade. Och vips så hade jag goda krutonger.
Måns tyckte inte att löken i soppan var god men det andra:) Det roliga var att jag hade mixat nästan allt och lät bara lite lök vara hel i skivor....

Fiskgratäng med Bladspenat & Purjolök

Fiskgratäng med Bladspenat & Purjolök 
4 port
Är lite lat pga tidsbrist och lägger in lite halvdana bilder från kokboken, Vår Kokbok, istället för att skriva av allt... 
 
 
Gott och nyttigt!
 
 
 

Bulgarisk Linssoppa

Våra underbaringar på jobbet fortsätter skriva vackra menyer:)
 
Lite sallad till och nybakt bröd, mumma!

Medelhavsgratäng med getost

Gjorde en jättegod gratäng till möhippan vi hade i lördags. Har tyvärr lagt bort receptet så jag har bara ungefärliga mängder.
Medelhavsgratäng med getost 
(den här mängden räckte och blev över till 12 personer på en buffé med en massa annat gott)
Halvera 2-3 askar med cocktailtomater och lägg i smord ugnsform.
Skär två mindre aubeginer i halvmånar och stek dem mjuka i olivolja i en stekpanna. 
Lägg i rödlökklyftor från två lökar sista stunden.
Häll över det till tomaterna och blanda runt.
Mosa ca 400 g Chevré tillsammans med en kruka basilika, 4-5 dl creme fraiche, S & P.
Brd ut smeten ovanpå grönsakerna och kör i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.
Den blev lite blöt så jag vet inte om jag skulle ha stekt på auberginerna lite till...men det var väldigt gott ändå!

Kallrökt lax till förrätt

En enkel, snabb och jättegod förrätt.
Sesamknap från Hara Gård, kallrökt lax i skivor, creme fraiche toppat med hjortronsylt el hjortron.
Supersmarr!
 

Asiatisk nudelsallad med räkor

Asiatisk nudelsallad med räkor
4 port
200 g risnudlar
5 salladslökar el en rödlök i tunna skivor
1 liten påse blandsallad
1/2 gurka i tunna stavar el halvmånar
250 g tinade sojabönor (jag lät mina ligga några minuter i kokhett vatten)
Dressing:
1 urkärnad, finhackad röd chili
1 pressad el riven vitlöksklyfta
1/4 riven färsk ingefära (hur stor nu en sån är?! Jag tog ca 5-6 cm till dubbel sats)
1 msk koncentrerad äpplejuice
1 msk sesamolja
1/2 dl japansk soja
1 msk strösocker
1 msk risvinäger
500 g räkor med skal
1 dl saltrostade cashewnötter
1 kruka färsk koriander (en mycket speciell smak så servera den gärna på sidan om)
1 lime
 
Börja med att blanda allt till dressingen.
Koka nudlarna enligt förpacknigen, skölj av dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av.
Blanda ner dressing och grönsaker(jag skar även lite rädisor i tunna skivor) i nudlarna och låt smakerna dra åt sig en stund.
Lägg ner räkor, grovhackade nötter och ev koriander.
Blanda ihop allt och värm det om du vill ha det lite varmt. Annars går det bra att äta kallt också.
Blanda i den färska salladen det sista innan serveringen. 
Servera gärna lite extra nötter bredvid och limeklyftor att pressa över.

Potatis- & Persiljemos med bacon, lök och äpple

Potatis- & Persiljemos med bacon, lök och äpple
Igår var nog maten väldigt god för formarna kom tillbaka tomma sånär som på lite stekt lök och äpplen:)
Gör ett eget gott potatismos och blanda i rejält med fryst persilja.
Knaperstek bacon och lägg bredvid moset i ugnsform.
Stek lökringar och äppelklyftor i smör så de blir mjuka och milda.
Lägg även det i formen och låt allt stå en kortis i ugnen så allt är varmt vid serveringen.

Fläskfilégryta med vitlöksost

Fläskfilégryta med vitlöksost
4 port
500 g fläskfilé el fläskytterfilé
1 1/2 brk Cantadou vitlöksost
3 dl matgrädde
2 finhackade schalottenlökar
1-2 msk soja
100 g soltorkade tomater i strimlor
1 brk syltlök
1 msk kalvfond
S & P
lite matlagningsvin
oliver
cashewnötter
Strimla och bryn köttet. Fräs löken i smör.
Värm upp grädde och lägg i osten. Blanda ner tomaterna. Smaksätt och låt sjuda några minuter.
Lägg ner köttet, oliver och lite cashewnötter och låt allt gå varmt.
Servera med jasminris, grönsallad och extra nötter.

Glass med jordgubbar

Det enkla är ju så gott!
Gräddig vaniljglass med uppvärmda, rårörda jordgubbar och några färska för sakens skull:)

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0