Grönkålssoppa med ägghalvor
Grönkålssoppa
4 port
500 g fryst, hackad grönkål
1 finhackad gul lök
smör till stekning
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
2 ägg
Gör så här
Svetta löken i smöret tills den är mjuk.
Koka upp vatten i vattenkokare. Häll vattnet i kastrull tillsammans med buljongtärningar. Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina. Blanda ner den frästa löken. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner mjölblandningen i soppan. Låt soppan koka ca 3 min. Vispa ner crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och gräslök.
Servera soppan med hårdkokta ägghalvor.