Pasta Elitée
Pasta Eliteé
4 port
Pasta Elitée var omtyckt av både barn och vuxna när jag lagade den på jobbet. Enkla, goda smaker i en krämig gratäng.
4 port tagliatelle/spagetti – koka enl anvisning på paketet.
1 liten gul lök
1/2 -1 vitlöksklyfta
300-400 g strimlad skinka
1 röd paprika
1/2 gurka - gröp ur kärnorna
4-5 msk vetemjöl
ca 6 dl mjölk
2-3 dl creme fracihe -känn efter på konsistensen
salt
vitpeppar
riven ost
smör till stekning och ugnsform
Skär paprika och gurka i tärningar, hacka gul lök.
Fräs gul lök och pressad vitlök några minuter så den blir glansig och mjuk. Lägg i strimlad skinka el kalkon och fräs med.
Koka upp lite mjölk med vetemjöl i och späd med mer mjölk sedan eftersom den tjocknar. Blanda ner creme fraiche, S & VP, gurkan och paprikan. Låt allt bli varmt.
Pasta( skall egentligen vara bandspagetti men det fanns inte i skafferiet idag) har du kokat bredvid. Lägg pastan längst ner i smord ugnsform, ös på av såsen och strö riven ost on the top. Tjoff in i ugnen på kanske 225 grader så det blir fin färg.
Sisådärja. Smaklig Spis!
Just det, det där röd-bruna som ligger mellan broccolin och pastan är en jättegod champinjonblandning.
Blanda tomatpuré, chilisås, en gnutta socker, en ännu mindre gnutta salt och peppar, ganska mycket dill och burkchampinjoner. Supersmarr!