Ugnspannkaka med olika variationer
Ugnspannkaka
8-10 barnportioner / 6-8 vuxenportioner
6 dl vetemjöl
eller 4 ½ dl vetemjöl + 1 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk salt
9 dl mjölk
5 ägg
Vispa samman mjölet, saltet och hälften av mjölken till en slät smet.
Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Häll smeten i smord långpanna.
Grädda i 225 grader i 25 minuter.
Variation till pannkakan kan vara att fylla den med bacon. Lägg då i strimlat el tärnat bacon i pannan och kör en stund i ugnen innan du häller i smeten.
Eller strössla ner frysta eller färska blåbär när du hällt smeten i pannan.
Du kan också göra en pannkaksrulle om du har kvar lite köttfärssås från en tidigare middag. Gör pannkakan enligt ovan. När den är klar så stjälper du upp den på ett smörpapper och breder på köttfärsen. Rulla ihop pannkakan från långsidan, skär i tjocka skivor och servera.