Krämig Citronpasta med baconlindad Kyckling
Krämig Citronpasta med baconlindad Kyckling
4 port
4 kycklingfileér
8 skivor bacon
matfett till stekning
Dela kycklingfileérna längs med på mitten. Linda en skiva bacon runt varje.
Stek i lite matfett så att de får fin färg runt om. Lägg i ugnsfast form och täck med aluminiumfolie.
Efterstek i ugn 200 grader i ca 10-15 minuter.
Ca 400 g okokt tagliatelle
5 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
saft och skal av 1 citron
salt
peppar
Koka tagliatellen enligt anvisning på paketet. Ta bort den någon minut innan klar.
Häll av vattnet i durkslag och håll pastan varm.
Medan pastan kokar så kokar du ihop grädde, tärning och saften av citronen, rör om ibland.
Sänk värmen och låt puttra i 5-10 minuter.
Tillsätt skalet av citronen och krydda med salt och peppar.
Lägg ner den varma pastan och rör om så allt blandar sig.
Servera genast med kycklingen och en god sallad.
Receptet har jag fått av Anna.