Tacogratäng
Tacogratäng
4 port
1 gul hackad lök
1 tsk olja
500 g köttfärs (använd gärna älgkött)
40 g Tacokryddmix
390 g färdig pastasås med vitlök (eller gör egen)
3 skivade tomater
340 g majs
200 g Tortillachips
1 dl riven ost
1 zucchini (strimlad med potatisskalare)
salt
peppar
1 finhackad röd lök
1 ½ dl creme fraiche eller gräddfil (smaksätt gärna med vitlök)
Fräs löken i oljan tillsammans med färsen. Strö över kryddmixen och rör om ordentligt. Häll i pastasåsen och koka upp.
Häll över färsen i smord ugnsform. Lägg på skivade tomater, strö över lite av majsen.
Krossa en del av chipsen grovt och varva tillsammans med den rivna osten ovanpå tomater och färs.
Kör i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.
Blanda resten av majsen med zucchini, röd lök, salt och peppar till en sallad.
Servera tillsammans med creme fraiche eller gräddfil.
Receptet har jag fått av svärmor, Lilian.