Färsröra i Pitabröd
4-6 pers
6-8 pitabröd – värms enligt förpackningen
4 portioner kokt ris – koka enligt förpackningen
500 g älg-, nöt-, el blandfärs
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl riven vitkål
1 röd paprika
1 köttbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 dl sweet chilisås
1 tsk oregano
½ tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
Hacka purjolöken, pressa ner vitlöken och stek tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt.
Blanda sedan ner den rivna kålen och finhackade paprikan och stek i 2 minuter. Lägg i buljongtärning, tomatpuré, sweet chili, kryddor och sist häller du ner det kokta riset. Stek i 1 minut till, eller tills allt blivit varmt.
Servera med turkisk yoghurt i pitabröden.