Grekisk Pastarätt
Istället för fredagstacos
Vi är nog många som har trillat i fredagstacos-fållan.
Det är lättsamt att choppa upp olika grönsaker och fräsa på lite köttfärs när fredagen äntligen är här.
Här får ni en plocka-det-du–tycker-är-gott-rätt, som går att variera oändligt efter tycke och smak och som passar minst lika bra som fredagskäk.
Att servera olika tillbehör i små skålar gör att samtalet runt bordet snabbt tar fart om man har middagsgäster.
Grekisk Pastarätt
Tomatsås:
8 färska tomater eller 1 brk krossade
1 finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk oliv- el rapsolja
1 msk smör
1 grovriven morot
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2 msk torkad oregano
1-2 tsk salt
1 msk balsamvinäger
Skär de färska tomaterna i bitar.
Fräs rödlöken och vitlöken i olja och smör på svag värme tills de mjuknar.
Tillsätt morot, tomatpuré, paprikapulver och oregano.
Häll på tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 15 minuter.
Smaka av med salt, balsamvinäger och några varv med pepparkvarnen.
Tillbehör:
½ urkärnad och skivad gurka
1 dl kalamataoliver
100 g smulad fetaost
1 dl rostade pumpakärnor
1 dl hackad bladpersilja
1 tunt skivad röd lök
1 dl kidneybönor
2 dl majs
400-500 nykokta pastaskruvar
4-6 Bratwurst stekt i slantar
Självklart så kan ni avstå korven, så har ni en härlig vegetarisk buffé.