Falukorvsgryta med Honung- & Äppelsås
Falukorvsgryta med Honung- & Äppelsås
4 pers
800 g potatis - kokas
2 gula lökar - skala och skär i klyftor
500 g falukorv - skär i kuber
2-3 äpplen - dela, klyfta och kärna ur
Fräs löken i 2 msk olivolja ca 3-4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna.
1/2 hönsbuljong - smulas över korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.
2 msk honung - tillsätts
1 msk senap - tillsätts
1/2 dl russin - tillsätts
1dl vatten + 1 dl grädde - tillsätts
Sjud därefter under lock ca 2 minuter.
1 krm svartpeppar -smaka av med.
1/2 dl strimlad persilja - blanda ner strax innan servering.
Servera med den kokta potatisen.
Mycket god smak och såsen var supersmarrig att mosa med potatisen sa något av barnen på jobbet:)