Krämig Squashsoppa & Squashfrallor
5-6 pers
ca 1 kg squash
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
curry efter smak
smör till stekning
2 hönsbuljongtärningar el fond
6-7 dl vatten
5 dl grädde
vegetakrydda efter smak
nymalen svartpeppar
Fräs lök, vitlök mjuk i smör och curry. Tillsätt squash och låt fräsa med en liten stund.
Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka i 10-15 minuter. Häll på grädden och krydda.
Mixa slätt, låt allt bli varmt och smaka av.
ca 24 frallor
50 g jäst
1 dl ljummet vatten
6 dl filmjölk
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl grovt riven squash/zucchini
1-2 msk mortlad hel kummin
1/2 msk salt
5 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
Värm filen och olivolja till 37 grader och häll över jästen.
Tillsätt den rivna squashen och kummin som du mortlat, salt och mjölsorter.
Arbeta till en smidig deg med slev och låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bord. Dela degen i 24 bitar och rulla till runda frallor.
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 20 minuter.
Sätt in frallorna mitt i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda i 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Måste visa hur vår salladsbuffé såg ut en dag på jobbet:)
Härligt krispiga paprikor fick sväva under vårt cyklelhjul.
Roligt att äta dem i annan form än små bitar.