Kyckling med Rostade Rotsaker & Äppelsås
4 port
4 morötter
2 palsternackor
600 g fast potatis
1 1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 tsk rosmarin
salt
peppar
1 äpple
2 dl grädde (creme fraiche vid kall sås)
ev maizena
1/2 msk senap
Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatis, palsternackor och morötter.
Blanda olja, vitlök, salt och rosmarin i dubbla påsar. Sedan mojjsar du runt dem ordentligt så alla rotsaker får sig en omgång av krydderiet:) Ös upp allt i ugnsform och kör i ugn ca 45 minuter.
Medan rotsakerna går i ugnen så steker du kycklingfileér i smör och kryddar med salt och nymald svartpeppar.
Koka upp grädde i en kastrull och klutta i vanlig senap och äpplen i små kuber. Låt koka upp och red med lite maizena. Smaka av med S & P.
Man kan även göra en kall sås. Använd då creme fraiche, senap, äppelkuber och S & P.
Smaskens!