Mexikansk Falugryta
Idag hade Mats fått uppdraget att förvandla sin stående stekt falukorv med makaroner till en smarrig vardagsgryta. Kan säga att han lyckades fantastiskt bra! Den blev jättegod, så den här tycker jag absolut att ni ska testa nästa gång ni har en falukorv liggandes i kylen:)
4 port
400 g falukorv
2 morötter
1/2 vitkålshuvud, ca 500 g
2 paprikor, röd och gul
2 tsk texmexkrydda (vet inte riktigt vad som menas men Mats tog vanlig tacomixkrydda och fick nog krydda på lite mer än det som står)
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
3 dl grönsaksbuljong
1/2 msk vinäger
12 strimlade färska sockerärtor
Skiva el strimla morötterna och strimla vitkålen. Behöver inte vara speciellt tunnt, är gott med lite att tugga på:)
Kärna ur och strimla paprikan.
Fräs allt i lite olja. Krydda med salt, citronpeppar och texmexkrydda.
Skär korven i kuber och blanda med grönsakerna och häll på buljongen. Låt småkoka i ca 10 minuter.
Smaka av med lite vinäger.
Strimla de färska sockerärtorna och strö över.
Servera med bröd, potatis, ris eller pasta.