Stekt korv med grönsaksstuvning och kokt potatis
Stekt Falukorv med stuvade grönsaker och kokt potatis
4 port
1 påse sommargrönsaker á 350 g
Stuvning:
2 msk smält smör
3 msk vetemjöl
½ - 1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl mjölk
1 ½ dl grönsaksspad
1 krm nymalen vitpeppar
½ krm riven muskotnöt
0,5 dl klippt persilja
Koka upp grönsakerna och anpassa tid enligt förpackningen.
Ta upp grönsakerna när de är mjuka och håll dem varma.
Blanda ner mjölken i grönsaksspadet.
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och vispa ner mjölet. Hetta upp mjölken och grönsaksspadet. Rör ner mjölkblandninden lite i taget i redningen.
Ställ tillbaka kastrullen med stuvningen på plattan och låt småputtra på låg värme i 5 minuter.
Krydda med salt, vitpeppar, muskotnöt och tillsätt grädden.
Blanda ner de kokta grönsakerna i stuvningen. Klipp persilja över.
400 – 500 g Falukorv, välj gärna en god korv från ex Trångsviken Chark el Änge Slakteri, som du steker i lite matfett.
Koka potatis till.