Stekt korv med grönsaksstuvning och kokt potatis

 

Stekt Falukorv med stuvade grönsaker och kokt potatis

4 port

1 påse sommargrönsaker á 350 g

 

Stuvning:

2 msk smält smör

3 msk vetemjöl

½ - 1 grönsaksbuljongtärning

2 1/2 dl mjölk

1 ½ dl grönsaksspad

1 krm nymalen vitpeppar

½ krm riven muskotnöt

0,5 dl klippt persilja

 

Koka upp grönsakerna och anpassa tid enligt förpackningen.

Ta upp grönsakerna när de är mjuka och håll dem varma.

Blanda ner mjölken i grönsaksspadet.

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och vispa ner mjölet. Hetta upp mjölken och grönsaksspadet. Rör ner mjölkblandninden lite i taget i redningen.

Ställ tillbaka kastrullen med stuvningen på plattan och låt småputtra på låg värme i 5 minuter.

Krydda med salt, vitpeppar, muskotnöt och tillsätt grädden.

Blanda ner de kokta grönsakerna i stuvningen. Klipp persilja över.

 

400 – 500 g Falukorv, välj gärna en god korv från ex Trångsviken Chark  el Änge Slakteri, som du steker i lite matfett. 

Koka potatis till.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0