Tomatsoppa med Ingefärstopping
Tomatsoppa med Ingefärstopping
Till 4 pers behövs:
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 brk/tetra, 500g passerade el krossade tomater
4 1/2 dl vatten
2 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk strösocker
ca 1 cm riven ingefära
1 apelsin, saft och rivet skal
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Fräs hackad lök och vitlök mjuk i olja i en gryta. Tillsätt tomater, vatten, socker och buljongtärning. När man använder tomater så kan smaken bli lite "vass", sockret är till för att "mjuka upp" smaken något.
Koka upp och låt småkoka under lock i ca 5 minuter.
Tillsätt skal och saft av apelsinen och ingefära när soppan kokat färdigt.
Smaka av med S & P.
Till toppingen behöver du:
1 dl creme fraiche
1-2 krm malen ingefära (smaka av vad dina smaklökar tycker)
yttepytte salt och vitpeppar
Rör ihop ordentligt och klicka i soppan vid servering.