Italiensk Tomatsoppa med fetakräm & rostade pumpakärnor

Italiensk Tomatsoppa med fetakräm & rostade pumpakärnor

4 -6 pers

1 gul hackad lök

2 hackade vitlöksklyftor

2 tsk spiskummin

2 msk tomatpuré

1 msk torkad rosmarin

1 msk rapsolja

1 msk smör

1 kg färska tomater

2 grillade röda paprikor

1 tsk salt

1 msk socker

ev 1 dl vitt vin/ pressad citronsaft

7 dl grönsaksbuljong

1 msk honung

 

Fräs lök och vitlök i smör och olja tills mjuk. Tillsätt kryddor och tomatpurén. Hacka tomaterna grovt och häll ner. Låt fräsa ytterligare några minuter tillsammans med 1 msk socker. Tillsätt vin/citronsaft och buljongen, låt koka 10 minuter. I med honung och paprika. Mixa soppan slät och smaka av med ev mer salt, honung eller citron.

 

Som alltid så blir inte mitt kokeri som orginalreceptet:) Jag hade i hela ekologiska burktomater och så använde jag små plommontomater. Jag grillade inte egna paprikor utan köpte färdiga på burk som ligger i olja, jag slog bort oljan. Vitt matlagningsvin fick duga gott.

Soppan blev jättegod enligt dem som åt och hade en rund mild smak. Det är viktigt att skeppa i lite socker när man använder tomat så att det inte blir för fränt och stickigt.

 

Jag mixade fetaost och creme fraiche som jag klickade i soppan vid servering och toppade med rostade pumpakärnor.

 

Lycka Till!



Kommentarer
Lisa

Gud vilken god soppa!

Svar: Visst är den:) Roligt att du gillar den!Kram Tina
Tina Hoversjö

2013-09-25 @ 16:59:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0