Kycklingpaj
Fyllningen i receptet som följer, räcker till två pajskal så passa på att göra en extra för att dela i bitar och lägg i frysen. Jättebra att hitta när det behövs matsäck till någon utflykt.
Recept till ett pajskal:
125 gr smör
3 dl mjöl ( jag tar 2 vete och 1 graham)
2 msk vatten
Blanda och förgrädda ca 15 minuter i 225 grader
Fyllning ( räcker till två pajskal):
Hacka 1 gul lök hyfsat smått, häll av spadet från 1 brk skivade champinjoner och fräs detta i en klick smör eller olja i några minuter.
Dela en grillad kyckling i små bitar. Blanda ner det i löken tillsammans med 5 dl creme fraiche, 1/2 - 1 dl tomatpuré och S & P. Låt puttra i 10 minuter.
Jag tycker det är skönt att använda plasthandskar när jag delar kyckling eller jobbar med kött eller knådar degar eller blandar stora mängder sallad (typ i hink-mängder) eller påtar i rabatter/planterar om blommor....jag är nog en sucker för engångs-plasthandskar. Inte så bra för miljön dessvärre...
Fördela kycklingröran i pajskalen, strö över riven ost(jag brukar blanda ner den lite i smeten)och lägg på oliver efter tycke och smak.
Gratinera och servera tillsammans med en god sallad och ett gott bröd. Eller som en av flera rätter på en buffé.