Minestrone
Minestronesoppa
4 pers
400 g nötfärs
1 stor gul lök
2 morötter
1 stor grön paprika
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärningar
1 hönsbuljongtärningar
1 tsk svartpeppar
3 tsk mejram
3 tsk timjan
2 tsk italiensk salladskrydda
1 liter vatten
½ msk socker
5 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1½ tsk spiskummin
250 g pastaskruvar
Skala och hacka lök och morötter.
Skär paprikan i små bitar.
Hetta upp olja i en stor gryta och fräs köttfärsen tillsammans med löken och sist vitlök.
Tillsätt morötterna och tomatpurén och låt dem fräsa med en stund.
Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärningar och alla kryddor.
Låt soppan puttra i ca 30 minuter under lock.
Tillsätt pastan och paprikan och koka soppan ytterligare i 10 minuter.
Servera tillsammans med ett gott bröd.