Nougatchokladtårta

 

Nougatchokladtårta

Ca 14 bitar

250 g grovriven mandelmassa

Klä en rund form med avtagbar kant med plastfolie. Tryck ut mandelmassan i formen.

250 g nougat

250 g mörk choklad

2 ½ dl vispgrädde

2 msk konjak el rom

Bryt nougat och choklad i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, nougat och choklad i en kastrull tills allt smälter ihop till en blank massa. Rör då och då. Ta av från värmen och blanda ner konjak el rom.

Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.

Lossa kakan från formen. Lägg upp på fat och dekorera med physalis, passionsfrukt, mynta och vackra godisägg.



Kommentarer
Eva persson

en fantastisk chokladtårta!

Svar: Vad roligt att du tyckte om den!Mvh Tina
Tina Hoversjö

2013-08-12 @ 18:45:11


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0