Pannbiff m potatis och gräddsås

Pannbiff m potatis och gräddsås 
4 port

500-600 gr blandfärs

1 gul lök, finhackad

1 ägg

0,75 dl ströbröd

1 dl mjölk

1/2 dl finriven morot

salt

peppar 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter. Blanda ner färsen, finhackad lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.

 

Goda gräddsåsen 

1 msk smör

2 dl vispgrädde

1 dl vatten

1 msk viltfond

1/2 msk kinesisk soja

1 lagerblad

1 msk maizena + 1 msk vatten

1 msk svartvinbärsgelé

1/2 krm svartpeppar

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten, fond och grädde. Lägg i lagerbladet. Låt såsen koka ca 20 minuter på medelstark värme. Rör samman majsena och vatten. Red såsen. Tillsätt gelé, soja och peppar. Smaka av. Låt såsen småputtra ytterligare någon minut.

 

Servera biffarna med kokt potatis och rårörda lingon.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0