Pannbiff m potatis och gräddsås
500-600 gr blandfärs
1 gul lök, finhackad
1 ägg
0,75 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 dl finriven morot
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter. Blanda ner färsen, finhackad lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
Goda gräddsåsen
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk viltfond
1/2 msk kinesisk soja
1 lagerblad
1 msk maizena + 1 msk vatten
1 msk svartvinbärsgelé
1/2 krm svartpeppar
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten, fond och grädde. Lägg i lagerbladet. Låt såsen koka ca 20 minuter på medelstark värme. Rör samman majsena och vatten. Red såsen. Tillsätt gelé, soja och peppar. Smaka av. Låt såsen småputtra ytterligare någon minut.
Servera biffarna med kokt potatis och rårörda lingon.