Thaisoppa med spenat & röda linser

Thaisoppa med lime, ingefära, spenat & röda linser

4 port

1/2 finhackad gul lök

2 msk skivad färsk ingefära

2 skivade vitlöksklyftor

1 tsk curry

2 msk olivolja

1 brk kokosmjölk

7 dl grönsaksbuljong

100 g fryst spenat

1 dl röda linser

1/2 dl sweet chilisås

saften av en färsk lime

Fräs lök,ingefära, vitlök och curry i olivolja på medelvärme ca 5 minuter.

Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljong, låt koka upp. Sänk temperaturen och låt puttra i 5 minuter.

Häll i spenaten, linserna och sweet chili, låt koka upp och koka i ca 5 minuter. Smaka av med lime saft och salt.

Så här ser orginalreceptet ut.

Jag skeppade även i grädde och creme fraiche och det blev en rund och god smak.

Lycka till!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0