Thaisoppa med spenat & röda linser
Thaisoppa med lime, ingefära, spenat & röda linser
4 port
1/2 finhackad gul lök
2 msk skivad färsk ingefära
2 skivade vitlöksklyftor
1 tsk curry
2 msk olivolja
1 brk kokosmjölk
7 dl grönsaksbuljong
100 g fryst spenat
1 dl röda linser
1/2 dl sweet chilisås
saften av en färsk lime
Fräs lök,ingefära, vitlök och curry i olivolja på medelvärme ca 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljong, låt koka upp. Sänk temperaturen och låt puttra i 5 minuter.
Häll i spenaten, linserna och sweet chili, låt koka upp och koka i ca 5 minuter. Smaka av med lime saft och salt.
Så här ser orginalreceptet ut.
Jag skeppade även i grädde och creme fraiche och det blev en rund och god smak.
Lycka till!