Köttbullar och stuvade makaroner

Glömde ta en bild på köttbullarna och makaronerna när jag gjorde dom så ni får hålla tillgodo med en korv å makaroner-bild:)

Stora Makaronidagen är när vi och kusinerna äter mommas stuvade makaroner och korv tillsammans:)

Mamma/Momma kokar sina makaroner i mjölk, lite grädde och smör länge och kryddar med salt, peppar lite socker och riven muskotnöt.

Själv så brukar jag fuska och koka i vatten och så gör jag en god redning på sidan om (kryddar med samma kryddor som mamma) som jag blandar ner de färdigkokta mackisarna i....inte lika gott som mammas dock.

Tänk att mammas mat alltid är godast! Hoppas mina barn kommer tycka det om något av det jag serverar dem   när de tänker tillbaka som vuxna.

Har äntligen fått ta del av svärmors recept på köttbullar! Fast när jag läser receptet så tänker jag att det kan inte vara köttbullarna i sig som är så goda, för dom innehåller inget märkvärdigt.

Eller så är det det som gör att de blir så goda, rena enkla smaker. Eller så är det såsen, och den har jag inte fått recept på än...

Som alltid så gör ju jag en större mängd än de flesta och använder mig då av sprits och plåtar. Men även om man bara gör en mindre sats så är det så simpelt med ugnsvarianten eftersom jag då inte måste passa lika mycket och det blir betydligt mycket mindre stekos.

Well...här kommer receptet:

1 kg köttfärs (el 600 älg och 400 fläsk)

1 dl havregryn

2 dl vatten

1 msk salt

1 tsk svartpeppar

Låt grynen svälla en stund med vattnet och blanda sen ner färs och kryddor.

Rulla bullar och stek i panna eller testa min variant med sprits och switsch in i ugnen.

Å här är en bild på köttbullarna fast med potatis och sås.
Ni får tänka er en mix av de här två bilderna:)
Lycka Till!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0