Köttfärslimpa med rostade potatisklyftor
Mysprat med tonåringen
En dag var det Olles tur att hjälpa till med middagen hemma. Då fick jag både hjälp att fixa till god mat och en stund för lite prat och sällskap. 16-åringar tillbringar annars den mesta tiden vid tvn el datorn, och pratar inte i onödan…. Men när man lagar mat tillsammas så brukar det oftast bli en mysig stund med prat om ditt och datt.
Vi gjorde:
Köttfärslimpa med rostade potatisklyftor
6 – 8 port
2 kg köttfärs
1 gul hackad fräst lök
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 brk medium tacosås
2 nävar "random" hackade gröna oliver
(random betyder typ på måfå, har jag fått lära mig av ynglingarna i familjen, alltså slarvigt hackat..)
5 små ägg från våra dvärghönor (2-3 vanliga)
S & P
2-3 potatisar per person
Knåda ihop allt och forma till en limpa. Lägg i en långpanna som du innan har hällt ca 1/2 dl olivolja i och mojsat runt potatisklyftorna tillsammans med lite peppar och flingsalt.
Fös undan potäterna så ni kan lägga limpan i mitten och swisch in i ugen på 225 grader i ca 45 minuter.
Servera gärna tillsammans med en god Rödkålssallad
1/2 litet rödkålshufvud strimlas i matberedare el med osthyvel
ca 2-3 dl creme fraiche
lite vitlökspulver
lite NaturVegeta, en god allkrydda som numer finns utan smakförstärkare
Blanda crème fraiche och kryddor innan du blandar ner kålen.
Vi ställde även fram olika burkar med tacosåser så man fick välja den styrka man ville.
Ps. Det mysiga matpratet funkar även på 13-, 10-, 4-åringar och goda vänner
Smaklig spis!