Limekyckling med rotsaker och limesås

Limekyckling med rotsaker och limesås
4 port
1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
S & P
smör
Marinad
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl ljus sirap
1 tsk salt
2 krm peppar
1 lime skal+saft
Gnid in filéerna med krossad vitlök, krydda och bryn runt om i smör. Stek klart i ugn, 175 grader i ca 20 min. Skiva i tunna skivor, och häll marinaden över. Servera kycklingen ljummen tillsammans med:
Rostade rotsaker
Idag hade vi potatis som barnen plockat, rödbetor(därav den härliga rosa färgen), morötter, palsternacka och haricot verts, som jag blandade runt med olja, vitlök, S & P, mycket timjan. Ca 45 min 225 grader.
Limesås
turkisk yougurt
lime skal+saft
honung
S & P
lite vitlökspulver
Blanda och smaka av.
Receptet har jag fått av familjen Winsö.
