Lins- & Blomkålssoppa

 

Lins- & Blomkålssoppa med chili & ingefära

4-6 port

1 gul lök

2 potatisar

½ finhackad röd chili

1 msk färsk hackad ingefära

2 msk rapsolja

2 grönsaksbuljongtärningar

12 dl vatten

2 dl röda linser

3 dl krämig kokosmjölk

3 dl blomkålbuketter

salt

peppar

Fräs hackad gul lök och tärnad potatis tillsammans med chili och ingefära i en gryta med rapsolja tills löken är blank.

Tillsätt buljongtärningar, vatten och linser. Koka soppan under lock i ca 20 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav.

Tillsätt kokosmjölk och blomkål och sjud soppan ett par minuter så att blomkålen blir lättkokt.

Smaka av med salt och peppar.

Strö över hackad orange paprika vid servering.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0