Plättar med vaniljglass & sockerrörda hallon
Lätt som en plätt
Ja, faktiskt så är det lätt att steka plättar. Mycket lättare än att vända pannkakor om ni frågar mig. Ingredienserna har man i princip alltid hemma. Hos oss svämmar det nästan över med ägg just nu då våra hönor är högproduktiva. Vad passar då bättre än små härliga plättar?!
Vaniljglass är gott till, liksom fjolårets sommarhallon. Upptinade ihoprörda med lite strösocker.
Längtar allt lite tills det är dags att ge sig ut i hallonsnåren igen. Här myser Måns och jag tillsammans när vi har vila i bärplockningen:)
Tycker man inte att det är matigt nog så ät en soppa före.
Här på bloggen hittar ni massor av sopprecept.
Plättar med vaniljglass & sockerrörda hallon
Ca 50 st
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
3 msk smält smör
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills smeten är utan klumpar.
Häll sedan i resten av mjölken och knäck i äggen.
Rör ner det smälta smöret och blanda ordentligt.
Hetta upp plättlagen, lägg ev i en klick smör.
Häll i smet i laggen och vrid ner värmen något. När ytan blivit matt är det dags att vända och steka gyllenbrun på andra sidan.
Upprepa tills smeten tar slut. Rör om i bunken mellan varven så inte mjölet sjunker till botten.
Servera eftersom till dem som skall äta eller håll varmt på fat.