Kycklingbiffar med Mango Chutney
4 pers
1/2 dl kokosflingor (om du har tid låter du kokosflingorna dra i lite mjölk 20 minuter)
500 g kycklinglårfilé
1 tsk kardemumma, hela frön
1 st ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
Kokosris
3 dl basmatisris
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 dl vatten
1 nypa salt
4 st limeblad (kan uteslutas)
Serveras med
Mango Chutney
limeklyftor
1. Kycklingbiffar
Kör lårfiléerna till medelgrov färs i din matberedare.
2. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel.
3. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor.
4. Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja.
5. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.
6. Kokosris
Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull.
7. Tryck ner limebladen.
8. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
9. Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney och limeklyftor.
Receptet kommer från Lotta Lundgrens kokbok "Om jag var din hemmafru"