Fiskbiffar med vitvinsås och kokt potatis

Fiskbiffar med vitvinssås och kokt potatis

4 port
800 g blandad fisk(1/3 lax och 2/3 torsk el sej)
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 dl mjölk
2 tsk salt
peppar
smör till stekning
 
potatis lagom till 4 pers
Starta med att sätta potatisen på kokning.
 
Mixa fisken i matberedare och tillsätt övriga ingredienser, smeten blir ganska lös.
Klicka ut smeten till biffar direkt i pannan. Stek ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
 
Vitvinssås
2 finhackade schalottenlökar
50 g smör
2 msk mjöl
2 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong (eller vatten samt en tärning, koncentrat)
3 dl grädde
salt och peppar
 
Fräs schalottenlök i smör.
När löken är mjuk rör du ner mjöl, späder med vitt vin och fiskbuljong (eller vatten samt en fiskbuljongtärning eller motsvarande koncentrat) samt tillsätter grädde.
Koka ner vitvinssåsen i 15 minuter och rör då och då.
Smaka av såsen med salt och peppar innan servering. Du kan också mixa den med en stavmixer samt då tillsätta 2 msk smör så får du en mycket god och fluffig vitvinssås.
 
Receptet har jag fått av Katarina.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0