Fiskbiffar med vitvinssås och kokt potatis
4 port
800 g blandad fisk(1/3 lax och 2/3 torsk el sej)
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 dl mjölk
2 tsk salt
peppar
smör till stekning
potatis lagom till 4 pers
Starta med att sätta potatisen på kokning.
Mixa fisken i matberedare och tillsätt övriga ingredienser, smeten blir ganska lös.
Klicka ut smeten till biffar direkt i pannan. Stek ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Vitvinssås
2 finhackade schalottenlökar
50 g smör
2 msk mjöl
2 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong (eller vatten samt en tärning, koncentrat)
3 dl grädde
salt och peppar
Fräs schalottenlök i smör.
När löken är mjuk rör du ner mjöl, späder med vitt vin och fiskbuljong (eller vatten samt en fiskbuljongtärning eller motsvarande koncentrat) samt tillsätter grädde.
Koka ner vitvinssåsen i 15 minuter och rör då och då.
Smaka av såsen med salt och peppar innan servering. Du kan också mixa den med en stavmixer samt då tillsätta 2 msk smör så får du en mycket god och fluffig vitvinssås.
Receptet har jag fått av Katarina.