Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

4-6 port

 

ca 700g blandad fisk, lax, torsk, hoki…

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 pkt saffran

1 tsk fänkålsfrön

3 msk tomatpuré

2 dl vitt vin

1 fiskbuljongtärning

2 dl vatten

2 ½ dl turkisk yoghurt

½ dl frysta örtkryddor Provencale

1 röd paprika

250 g körsbärstomater

Hacka lök och vitlök. Fräs i smör tills den är mjuk. Stöt fänkål och saffran i mortel, blanda med löken.

Slå på vin, vatten, tomatpuré och buljongtärning. Låt puttra i ca 10 minuter.

Blanda ner grädde, yoghurt och kryddor. Låt koka några minuter till. Lägg i tomater, paprika och lax skuren i tärningar. Lägg på lock och puttra ca 5 minuter eller tills laxen är färdig.

Servera med pressad potatis eller ett gott bröd.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0