Fiskgryta med saffran
Fiskgryta med saffran
4-6 port
ca 700g blandad fisk, lax, torsk, hoki…
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 tsk fänkålsfrön
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 ½ dl turkisk yoghurt
½ dl frysta örtkryddor Provencale
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
Hacka lök och vitlök. Fräs i smör tills den är mjuk. Stöt fänkål och saffran i mortel, blanda med löken.
Slå på vin, vatten, tomatpuré och buljongtärning. Låt puttra i ca 10 minuter.
Blanda ner grädde, yoghurt och kryddor. Låt koka några minuter till. Lägg i tomater, paprika och lax skuren i tärningar. Lägg på lock och puttra ca 5 minuter eller tills laxen är färdig.
Servera med pressad potatis eller ett gott bröd.