Fläskytterfilé med klyftpotatis - allt i en form

Fläskytterfilé med klyftpotatis

4 pers

225 grader varm ugn.

900 g potatis i klyftor

150 g champinjoner i kvartar

1 klyftad rödlök

1 pressad vitlök solo (mumsigt med mycket vitlök och bra i förkylningstider)

Lägg potatisen på plåt och ringla över olja, salt och peppar. Kör ca 10 minuter i ugn. Fyll på med champinjoner, vitlök och rödlök.

Blanda runt allt ordentligt och kör i ugn ca 10 minuter till.

Lägg på ca 500 g fläskytterfilé som är skurna i tunna skivor, S & P. 

Blanda runt försiktigt igen. Låt gå ytterligare 10 minuter.

Strössla över 150 g haricot vers och låt dem få lite färg, ca 5 minuter.

Lägg upp allt på ett vackert fat och strö över färsk persilja.

 

Till detta serverar man en god sås:

Koka upp 2 dl grädde

2 dl creme fraiche

2 msk soja

1-3 tsk(beroende på hur stark man vill ha den) sambal oelek

Jag redde min sås med lite maizena för jag gillar när den är något tjockare. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0