Fläskytterfilé med klyftpotatis - allt i en form
Fläskytterfilé med klyftpotatis
4 pers
225 grader varm ugn.
900 g potatis i klyftor
150 g champinjoner i kvartar
1 klyftad rödlök
1 pressad vitlök solo (mumsigt med mycket vitlök och bra i förkylningstider)
Lägg potatisen på plåt och ringla över olja, salt och peppar. Kör ca 10 minuter i ugn. Fyll på med champinjoner, vitlök och rödlök.
Blanda runt allt ordentligt och kör i ugn ca 10 minuter till.
Lägg på ca 500 g fläskytterfilé som är skurna i tunna skivor, S & P.
Blanda runt försiktigt igen. Låt gå ytterligare 10 minuter.
Strössla över 150 g haricot vers och låt dem få lite färg, ca 5 minuter.
Lägg upp allt på ett vackert fat och strö över färsk persilja.
Till detta serverar man en god sås:
Koka upp 2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soja
1-3 tsk(beroende på hur stark man vill ha den) sambal oelek
Jag redde min sås med lite maizena för jag gillar när den är något tjockare.