Pepparkakskladdkaka
Pepparkakskladdkaka
150 g smör - smält
200 g hushållschoklad – lägg i smör och rör tills smält
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
(el ½ tsk vardera av nejlika, pomeransskal, kardemumma och ingefära)
1 tsk kanel - blanda mjöl, bakpulver och kryddor
4 ägg
1 dl socker
1 dl sirap - vispa ägg, socker och sirap hårt i en skål
Blanda ner den avsvalnade smör och chokladblandningen i de vispade äggen, vänd ner mjölblandningen.
Bakplåtspapper i botten på springform. Häll i smet och grädda mitt i ugn i ca 20 min 175 grader. Kakan ska vara kladdig i mitten när klar. Låt svalna och servera med Polkaglass(krossad polkagris blandat med vaniljglass), eller Philadelphiaost blandat med lite smör, florsocker och krossad polkagris.