Viltskavsgryta med Potatismos
Viltskavsgryta med potatismos
4port
ca 400 g fruset älgkött (alt färdig skav från butik)
Smör till stekning
Salt (efter smak)
Peppar (efter smak)
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
Viltkrydda (efter smak)
1 msk kinesisk soja
1 dl vatten
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Frusna blåbär el lingon
Låt köttet tina något. Skär sedan med vass kniv till tunt skav. Fräs i smör i het panna. Blanda ner lök, vitlök och krydda med salt, peppar, viltkrydda och soja.
Häll över vatten och låt puttra några minuter.
Tillsätt grädde och creme fraiche. Puttra ytterligare några minuter.
Blanda strax innan servering ner lite frusna blåbär eller lingon. Funkar även med lingonsylt.
Servera med god potatismos.
Receptet har jag fått av Boel.