Äppelkotletter med baconkrisp och kokt potatis
Sött och salt i god kombo
I veckans recept möts mjuka söta äpplen med krispiga salta bacon.
Servera med senapssås och kokt potatis.
Passa på att köpa fina svenska kotletter när butikerna har bra pris och hamstra i frysen. Funkar fint att slänga i en marinad och sedan på grillen nu framöver grillsäsongen.
Äppelkotletter med baconkrisp och kokt potatis
4 pers
4 fläskkotletter
smör
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Bryn kotletterna på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Håll dem varma medan du gör såsen.
Senapssås
2 ½ dl valfri grädde
2 ½ dl köttbuljong
1 msk fransk senap
1 gul lök, gärna färsk
2 små svenska äpplen
smör
1 pkt bacon
salt
peppar
Blanda grädde, buljong och senap i en låg vid gryta/traktörpanna. Lägg i kotletterna och låt dem koka med i 5-10 minuter.
Skär lök och äpplen i skivor. Stek dem lätt i smör i stekpannan och lägg det på kotletterna.
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och strö det sedan över kotletterna.