Fiskgryta med linser och tomat

Fiskgryta med Röda linser & Tomat 

4 pers

1 hackad gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

1 1/2 dl röda linser

400 g krossade tomater

3 dl vatten

1 msk fiskfond 

salt

en nypa socker

nymalen svartpeppar

600 g fiskfilé, tex lax och torsk

5 cm strimlad purjolök

rikligt med hackad basilika

1 brk citronfyllda oliver

 

Fräs lök och vitlök utan att det tar färg i oljan. Tillsätt linserna och fräs ytterligare ett par minuter.

Häll i tomater, vatten och fond. Koka sakta i 10 minuter tills linserna är mjuka, späd ev med lite mer vatten.

Blanda i fisken och purjolöken, koka 2-3 minuter så fisken blir klar. Smaka av.

Rör i basilika och oliver precis före servering.

Jag gjorde även en "fuskaioli" att klicka i. Blanda creme fraiche med majonäs och smaksätt med vitlök, salt och peppar.

Vill man så kan man ju definitivt servera ett gott bröd till.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0