Kikärtsbiffar med tzatziki, tomatsalsa & matkorn
Det här är kryddiga och riktigt goda vegobiffar som blir till en riktig festmåltid
med rätt tillbehör. Duka gärna fram middagen som en hel buffé med t ex fetaost,
rödlök, skivade riktigt röda tomater, pitabröd, tzatziki, marinerade oliver, tomatsalsa, peperoni och bulgur.
1 burk kikärter
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
vitlöksklyftor
2 äggulor
saften av 1 citron
1–2 tsk salt
3 msk ströbröd
vetemjöl och olivolja
till stekning
1 Mixa samtliga ingredienser.
2 Smaka av med citronsaft och salt.
3 Forma till små biffar.
4 Vänd i vetemjöl och stek i olivolja, ca 5 minuter på varje sida.
Servera med tzatziki , bulgur , tomatsalsa och färsk paprika i skivor.
Recept och bild kommer från Allebarnsrätten.se